Expertul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și co-directorul Institutușui pentru Sănătate Globală de la Colegiul Imperial din Londra, David Nabarro, este de părere că pandemia de coronavirus este departe de a se termina. Această veste șoc a fost spusă în fața Parlamentului Marii Britanii.

Davind Nabarro a subliniat că situația este teribiliă și că virusul reprezintă o problemă de sănătate care a scăpat de sub control, lucru care împinge întreaga lume spre o recesiune dar și spre o contracție economică. Din spusele lui, această contracție va aduce după sine un număr mult mai mare de persoane care suferă din cauza sărăciei.

Mai mult decât atât, domeniul afacerilor se va lovi de un val de faliment iar tinerii nu vor mai avea oportunitățile de educație pe care le aveau în trecut.

„Este o situaţie teribilă, o problemă de sănătate care a scăpat de sub control şi împinge lumea nu doar spre recesiune, ci spre o contracţie economică care va dubla, probabil, numărul persoanelor sărace, numărul celor subnutriţi, sute de milioane de afaceri vor da faliment, iar milioane de tineri nu vor mai avea aceleaşi oportunităţi de educaţie. Abia acum începem să vedem daunele, iar creşterea cazurilor din Europa ne arată că se întoarce cu forţe proaspete „, a mai spus medicul.

Banca Mondială este pesimistă cu privire la redresarea completă a economiei

Pandemia de coronavirus a generat probleme majore din punct de vedere economic pentru toate țările de pe glob, iar Banca Mondială este pesimistă cu privire la redresarea economiei globale. Se pare că ar dura mai mult decât ne așteptam să depășim această criză.

Carmen Reinhart, economistul şef al Băncii Mondiale (BM) are o previziune sumbră pentru următorii ani. Aceasta a precizat joi că redresarea economiei mondiale în urma crizei generate de pandemia de coronavirus (COVID-19) ar putea dura cinci ani, transmite Reuters, citată de agerpres.

Totodată, aceasta a mai adăugat că acest lucru se va întâmpla odată cu ridicarea tuturor restricțiilor.

„Va exista probabil o redresare rapidă după ridicarea tuturor restricţiilor, dar redresarea ar putea dura cinci ani”, a afirmat oficialul într-o intervenţie video la o conferinţă care se desfăşoară la Madrid.