Fericiților ”câștigători” li se cere să plătească o taxă de procesare cuprinsă între 400 şi 800 de dolari prin Western Union pe numele unui persoane despre care se pretinde că lucrează la Ambasada SUA din Londra, la adresa Grosvenor Square, nr. 24.
Ambasada SUA din România anunță că astfel de mesaje sunt escrocherii. Guvernul SUA nu solicită să se expedieze bani vreunei ambasade a SUA prin poştă sau prin alte servicii precum Western Union! Nicio altă organizaţie sau companie privată nu este autorizată de către Departamentul de Stat să-i înştiinţeze pe cei care se înscriu în programul Loteria Vizelor că au fost selectaţi sau să îi informeze care sunt următorii paşi ce trebuie făcuţi în demersul de obţinere a vizei.
”Centrul Consular din Kentucky al Departamentului de Stat (KCC) nu trimite e-mailuri sau scrisori de înştiinţare celor selectaţi în programul Loteria Vizelor. Cei care s-au înscris în program vor afla dacă au fost selectaţi, numai în momentul în care verifică statutul propriei înregistrări pe pagina de internet http://www.dvlottery.state.gov, începând cu data de 1 mai 2011.
Pe aceeaşi pagină, participanţilor selectaţi li se oferă instrucţiuni suplimentare, inclusiv informaţii despre taxele asociate imigrării în Statele Unite ale Americii”, se menționează în comunicatul Ambasadei SUA la București.