SEC, „cainele de paza” al pietei de capital din Statele Unite, a demarat o ancheta indreptata impotriva a doi fosti brokeri ai grupului de servicii financiare Credit Suisse, care au reusit sa isi escrocheze mai multi clienti cu peste 1 miliard de dolari.

 

Cei doi, Julian Tzolov si Eric Butler, si-au indus in mod deliberat in eroare clientii, facandu-i sa creada ca plasamentele lor sunt „sanatoase” financiar. De fapt, cei doi brokeri au facut, fara acordul institutiei in care lucrau, investitii repetate si deosebit de riscante pe piata imobiliara americana, care s-a prabusit o data cu criza creditelor subprime. Evident, cei pe care ii reprezentau, au pierdut investitiile pe care le dadusera pe mana brokerilor.

 

Credit Suisse a anuntat ca va coopera cu autoritatile federale pentru aflarea intregului mecanism prin care cei doi au putut produce pagube atat de mari clientilor. Banca a anuntat ca fostii angajati si-au dat demisia inca din septembrie 2007, dupa ce activitatea lor nu tocmai curata a iesit la iveala.

 

Citeste aici comunicatul original (in limba engleza) al Securities and Exchange Commission

 

Sursa: Capital.fr