Treichl a mai spus că Erste Group Bank intenţionează să majoreze sumele alocate pentru plata dividendelor la nivelul de dinaintea crizei financiare, dar nu a oferit detalii referitorare la perioada de timp în care se va întâmpla acest lucru.

Pentru anul 2013, acţionarii Erste Group Bank vor primi dividende în valoare de 40 de eurocenţi pe acţiune, faţă de 20 de eurocenţi pe acţiune pentru anul 2012. Comparativ, pentru exerciţiul financiar 2007, Erste a plătit dividende în valoare de 0,75 eurocenţi pe acţiune.

Chiar dacă a apreciat că este prea devreme pentru a face prognoze pentru 2015, Andreas Treichl le-a spus acţionarilor că “există o şansă reală ca 2015 să arate semnificativ mai bine decât 2014. “Vom avea răspunsul peste şase luni şi nu vrem să facem comentarii definitive până atunci”, a arătat sursa citată.

În lunile următoare, marile bănci din zona euro vor fi supuse unor teste de stres, un proces criticat de Treichl pentru că acordă un tratament preferenţial zonei de sud a Europei. De exemplu, testele simulează un declin de 10,1% al Produsului Intern Brut al Cehiei comparativ cu o contracţie de 6,1% în cazul Italiei.

Referindu-se la planurile Erste Group în Europa de Est, Andreas Treichl a subliniat că banca austriacă nu mai are de gând să deruleze o extindere masivă. "Suntem în regiunea în care vrem să fim, obiectivul nostru pe termen lung este să pătrundem pe piaţa din Polonia. Nu ştiu dacă acest lucru se va petrece în 2018, în 2020 sau mai devreme", a spus Treichl.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare în estul Uniunii Europene, cu aproximativ 45.000 de angajaţi care deservesc 16,6 milioane de clienţi în 2.900 de agenţii din Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România cu active de peste 16 miliarde euro.

Agerpres