SingTel colaborează cu Ericsson încă de la primul proiect de implementare al rețelelor sale 2G. Acum, Ericsson joacă un rol important în transformarea rețelei 2G/3G a SingTel într-o rețea multi-standard care suportă capacități 4G/LTE prin furnizarea unui proiect la cheie care include servicii de instalare, de punere în funcțiune și de optimizare radio.

Rețeaua SingTel 4G/LTE va funcționa atât pe frecvențe de 1,8GHz, cât și pe cele de 2,6GHz, și va acoperi 80% din teritoriul insulei până la sfârșitul anului și toată insula până în primele luni din 2013. SingTel va lansa și soluții eterogene de rețea, care vor include stații de bază de tip small cell pentru a deservi zonele cu trafic mare de date mobile.

Pentru a furniza o experiență îmbunătățită de navigare mobilă pe Internet, rețeaua 3G a fost modernizată pentru a susține viteze de până la 42Mbps cu ajutorul tehnologiei dual carrier (DC-HSPA). Astfel, SingTel va fi pregătită pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea să se bucure de varietatea de telefoane 4G/LTE disponibile pe piață.

„Pe măsură ce tot mai multe telefoane și tablete compatibile cu LTE sunt lansate pe piață, devine din ce în ce mai important pentru noi ca operatori să răspundem nevoilor utilizatorilor și să le oferim servicii mai rapide și un plus de performanță a rețelei. Tocmai de aceea, am făcut toate eforturile alături de Ericsson pentru a lansa această nouă rețea 4G/LTE,” a declarat Yuen Kuan Moon, CEO Consumer Singapore, SingTel.

În Singapore, rata de penetrare a telefoniei mobile depășește 150 de procente și, conform unui studiu recent Ericsson ConsumerLab, locuitorii orașului Singapore se află, la nivel mondial, pe primul loc în ceea ce privește numărului de telefoane inteligente deținute (74%) și pe locul al doilea în ceea ce privește numărul de tablete deținute (31%). Toți acești factori au contribuit la creșterea traficului de date mobile și a dus la decizia SingTel de a lansa o rețea 4G/LTE.

Ericsson a semnat până în prezent 88 de contracte pentru dezvoltarea de rețele LTE/EPC în 38 de țări de pe 5 continente. Astfel, Ericsson își menține poziția de lider pe piața de soluții LTE și de broadband mobil, acoperind 305 milioane din totalul de 455 milioane de utilizatori de LTE existenți la nivel global.