Ericsson, cel mai mare producător de reţele de telefonie mobilă din lume, a semnat acorduri cadru în valoare totală de 1,8 miliarde de dolari cu cei mai mari operatori telecom din China.

Ericsson va furniza China Mobile, cel mai mare operator telecom din lume,  o reţea de acces radio care include staţia radio de bază multi-standard RBS 6000 şi tehnologie de soft-switching mobil, ceea ce va spori substanţial capacitatea reţelei şi va permite extinderea sa ulterioară către o reţea IP.

Datorită acestor soluţii, Ericsson va ajuta compania China Mobile să îşi atingă obiectivele de reducere a consumului de energie. Contractul cadru valorează 1 miliard  de dolari şi va fi implementat pe parcursul anului 2010.

În cadrul contractului cu China Unicom, Ericsson este responsabil pentru furnizarea unei reţele 3G mai rapide cu ajutorul tehnologiei HSPA Evolution, asigurând astfel viteze de transfer mai mari şi o mai bună experienţă de utilizare. Mai mult decât atât, Ericsson îşi va extinde colaborarea cu China Unicom şi în zona tehnologiei IP şi broadband, furnizând routere IP, tehnologii GPON şi 40G WDM de acces prin fibră, precum şi funcţionalitate IMS (IP multimedia subsystem). Acordul cadru are o valoare de 800 milioane dolari şi va fi implementat în 2010.

În 2009 s-a înregistrat un plus de 106 milioane de abonamente de telefonie mobilă noi în China, atingându-se astfel un total de 747 milioane de abonamente încheiate. Cu o rată de penetrare de 56,3%, piaţa nu dă semne de încetinire. Piaţa de broadband fix înregistrează şi ea un ritm de creştere puternic, de aproximativ 20%, la finalul lui 2009 înregistrându-se un total de 103 milioane de abonaţi.

SURSA: Ericsson