Potrivit Reuters, luni, Vodafone a anunţat că a încheiat discuţiile privind vânzarea participaţiei de 55% din acţiunile diviziei sale din Egipt către Saudi Telecom, pentru 2,40 miliarde de euro, după ce au fost ratate o serie de termene limită pentru finalizarea tranzacţiei, transmite agerpres.

Saudi Telecom – STC – cel mai mare operator de telecomunicaţii din Arabia Saudită – încheiase în ianuarie un acord preliminar cu firma britanică pentru cumpărarea participaţiei la Vodafone Egipt, pentru a se extinde în cel mai populat stat din lumea arabă.

De menționat este faptul că, în luna septembrie, Vodafone a anunţat că negocierile continuă pentru finalizarea tranzacţiei în viitorul apropiat, chiar dacă expirase memorandumul de înţelegere iniţial. STC a citat dificultăţi provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19) pentru a cere extinderea acordului iniţial, prima dată în aprilie, apoi în iulie.

Cu 44 de milioane de abonaţi şi o cotă de piaţă de 40%, Vodafone Egipt este cel mai mare operator de telefonie mobilă din acest stat.

Ce spunea directorul Vodafone

De asemenea, în ianuarie, directorul general de la Vodafone, Nick Read, afirma că vânzarea acestei participaţii face parte din eforturile Vodafone de a-şi eficientiza operaţiunile şi a se concentra pe Europa şi Africa sub-sahariană.

„Ne va reduce datoria netă şi va genera valoare pentru acţionarii noştri”, a spus Nick Read.

În 2019, Vodafone a anunţat vânzarea operaţiunilor din Malta către Monaco Telecom SAM cu 250 de milioane de euro.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe în Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT (Internet of Things) din lume. Compania operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 48 de reţele mobile partenere.

La 30 iunie 2020, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 27 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 112 milioane de dispozitive IoT conectate.