Bărbatul care a ucis patru oameni la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, din judeţul Buzău, zdrobindu-le capul cu un stativ de perfuzii, nu era în evidenţele Poliţiei cu trecut infracţional, a declarat, duminică, adjunctul comandantului IPJ Buzău, Valentin Miriţă, potrivit news.ro.

”Pacientul violent este în custodia Poliţiei, nu prezintă pericol pentru ceilalţi pacienţi. Este prezent personalul de supraveghere, iar noi suntem prezenţi cu forţe sporite. Ancheta este în desfăşurare. Ancheta este sub coordonarea procurorului criminalist de la Parchetul de pe Tribunalul Buzău. Pacientul nu este cunoscut în evidentele Poliţiei cu un trecut infracţional”, a declarat Valentin Miriţă, adjunctul comandantului IPJ Buzău.

În paralel, procurorii au început urmărirea penală pentru omor calificat în acest caz. Suspectul nu a fost încă audiat, el fiind sedat şi supravegheat de poliţişti. După ce va avea loc audierea, procurorii ar putea propune internarea sa nevoluntară pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ la momentul comiterii faptelor.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Cătălin Radu, precizează: ”După comiterea faptei, a încercat să părăsească spitalul, fiind însă prins şi imobilizat de un echipaj de poliţie aflat într-o altă misiune în acest loc. În cauză s-a început urmărirea penală, sub aspectul infracţiunii de omor calificat.” În plus, ”Urmează ca după audierea autorului în calitate de suspect să se solicite instanţei de judecată luarea măsurii internării nevoluntare, pentru a se stabili printre altele dacă acesta a avut discernământul păstrat la momentul comiterii faptei.”