De la intrarea pe piața din România, din 2005, E.ON a realizat investiții de 5,6 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), se arată într-un comunicat al grupului remis presei.

Conform sursei citate, investițiile realizate anul trecut de  companiile E.ON au însumat 438 milioane de lei (97 mil. euro), cea mai mare parte fiind destinate pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice.

În acest an, companiile E.ON și-au bugetat investiții de aproximativ 100 milioane de euro (450 milioane de lei), cea mai mare sumă alocată de la intrarea pe piața românească.

Anul trecut, cea mai mare sumă a fost alocată investițiilor în modernizarea rețelei de energie electrică. Potrivit reprezentanților companiei, au fosr modernizați circa 1.200 km de rețea și au fost înlocuite 270 de transformate. Investițiile au vizat și extinderea rețelei cu circa 65 km, suma totală alocată sectorului de energie electrică ridicându-se la 52 milioane de euro.

Aproximativ 42 de milioane de euro au fost investite în sistemul de distribuţie a gazelor naturale, fiind reabilitat şi modernizat pe o lungime de aproape 370 km şi extins pe o lungime de aproximativ 64 kilometri. “Pentru 2017 a fost prevăzută o sumă similară, ţintele principale vizate fiind modernizarea a circa 480 kilometri de conducte şi branşamente (mai mult decât distanţa rutieră dintre Bucureşti şi Cluj-Napoca), şi extinderea sistemului de distribuţie cu circa 60 kilometri”, se mai arată în sursa citată.

În 2017, vor fi instalate 20.000 de contoare inteligente

Până la finele anului trecut, companiile E.ON susțin că au instalat aproximativ 243.000 de contoare inteligente, doar în cursul anului trecut fiind montate 66.000 de unități. Pentru acest an, E.ON și-a propus să instaleze încă 20.000 de contoare inteligente, urmând ca în perioada 2018-2020 să fie instalate, conform planurilor actuale, alte 350.000 de unităţi. Suma alocată în acest scop începând cu anul 2014 și până la finele anului 2020 urmând să fie de circa 39 milioane de euro.

 

“Cerinţele clienţilor referitoare la soluţii energetice inovative sunt în creştere. Pe lângă produsele noastre de gaz şi electricitate, am dezvoltat servicii şi produse cu scopul de a le îmbunătăţi confortul, siguranţa şi pentru un consum de energie eficient. Portofoliul nostru s-a îmbogăţit anul trecut nu numai cu produse şi servicii, ci şi cu circa 20 de mii de clienţi noi, ceea ce ne confirmă că suntem pe calea cea bună”, a menţionat Frank Hajdinjak, director general al E.ON România.

În ceea ce privește rezultate financiare obținute anul trecut, reprezentanții E,ON susțin că cifra de afaceri consolidată a grupului a depăşit, în premieră, pragul de 5 miliarde lei (cca. 1,12 miliarde de euro), cantităţile de gaze naturale şi electricitate comercializate situându-se la circa 29 TWh. “Previziunile actuale pentru acest an privind cifra de afaceri consolidată sunt de uşoară creştere comparativ cu 2016”, se menționează în sursa citată.