Cancelarul Angela Merkel a anunţat că statul german va renunţa în totalitate la energia nucleară până în 2022, în urma dezastrului atomic de la Fukushima (Japonia). Germania a introdus, în 2011, taxa pe combustibilul nuclear, care ar urma să rămână în vigoare cel puţin până în 2016. Această taxă a afectat semnificativ câştigurile companiilor germane de utilităţi.

Cei patru operatori ai centralelor nucleare din Germania – E.ON (prezent şi pe piaţa din România), RWE, EnBW şi Vattenfall – au făcut provizioane de aproximativ 36 miliarde de euro pentru dezafectarea centralelor şi evacuarea deşeurilor nucleare. Nivelul provizioanelor E.ON se ridică la 16,6 miliarde de euro (18,6 miliarde de dolari).

'Dacă ratingul nostru va fi sub presiune va trebui să ne reducem investiţiile pentru a ne păstra bilanţul intact. Mai presus de toate, o astfel de decizie va afecta investiţiile noastre viitoare şi va implica problema reducerii costurilor, ceea ce va duce automat la problema concedierilor', a afirmat Michael Sen într-un interviu acordat miercuri publicaţiei germane 'Boersen-Zeitung'. La 30 iunie 2015, E.ON avea 57.255 de angajaţi, în scădere faţă de aproape 79.000 la sfârşitul lui 2011.