Mai mult de 100.000 de cumpărători au ajuns azi în zona East London din capitala Marii Britanii pentru a asista la deschiderea celui mai mare centru de shopping din Europa, Westfield Stratford City, o investiție de 1,45 miliarde lire sterline (1,7 miliarde euro), informează Financial Times. Centrul va forma poarta de intrare către Parcul Olimpic.
Inaugurarea, c are are loc în mijlocul unui declin accentuat al consumului, a ridicat multe semne de întrebare privind necesitatea acestei construcții. Mai ales că locația respectivă este netestată din punct de vedere al traficului de cumpărători, iar costul proiectului este consdierat uriaș. Totuși, în ciuda temerilor, centrul, dezvoltat de compania australiană Westfield, este ocupat încă de acum în proporție de 95%.
În centru sunt prezenți retaileri britanici importanți, precum John Lewis și Marks & Spencer, care au acolo printe cele mai mari magazine deschise vreodată în Londra.  Frank Lowy, președintele Westfield, așteaptă circa 20 milioane de vizitatori anual. Centrul are în dotarea sa cazino, sală de bowling, cinema, hoteluri și clădiri de birouri.