Pasionații de ceasuri știu deja că Piaget este una dintre puținele mărci care își realizează mecanismele „in-house”. Sunt însă destul de puțini cei care cunosc faptul că firma elvețiană își asamblează în propriile ateliere și dispozitivele quartz. De altfel, o foarte mică parte dintre mărcile elvețiene fac asta. Piaget aduce un elogiu acestui dublu patrimoniu tehnic la ediția de anul viitor a SIHH prin Emperador Coussin XL 700P, un concept care combină perfect un calibru mecanic cu un regulator acționat de quartz.

Limitată la 118 piese, noua creație a Piaget aniversează 40 de ani de la crearea primului mecanism quartz realizat „in-house”, calibrul 7P, care a debutat în 1976. Având un diametru de 46,5 mm, ceasul este realizat din aur alb și are bezelul acoperit cu același material. Asamblarea „inversată” a calibrului plasează principalele elemente funcționale pe partea cadranului. Calibrul 700P al Piaget – pentru care au fost înregistrate nu mai puțin de 7 brevete de invenție – este rezultatul a doi ani de cercetare și dezvoltare în atelierele producătorului din La Cote aux Fees. Sistemul asigură o înaltă precizie, precum și rezistență sporită la câmpuri magnetice și atracția gravitațională.

Ediția din 2016 a Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) se va desfășura în perioada 18 – 22 ianuarie, la Geneva.