Despre Cartier se spune că este „bijutierul regilor și regele bijutierilor”, iar cele cinci piese ale noii colecții Libre, inspirată din celebrul Baignoire de la începutul anilor 1900, respectă integral această titulatură. Toate în ediții limitate și concentrate pe regula ovalului ceasurile din noua colecție vor stârni cu siguranță ovații la premiera mondială care va avea loc la ediția din 2018 a Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) din Geneva.

Prin urmare, pasionații care se vor afla începând cu 15 ianuarie la Geneva vor putea admira pe viu înteaga colecție Libre compusă din Baignoire Débordante, Baignoire Infinie, Baignoire Etoilée, Baignoire Interdite și Crash Radieuse. Cu un nume care, în traducere liberă, ar însemna „cada de baie”, dar care subliniază linia ovoidală a pieselor, primele patru ceasuri din colecție au prețuri care încep cu 36.000 de euro și urcă, amețitor, până la 176.000 de euro.

 

Baignoire Débordante este, fără doar și poate, cel mai strălucitor model din colecția Carier Libre și are o carcasă ovală (cadă de baie) înconjurată de diamante și elemente negre de prindere menite să sublinieze contrastul. Bezelul dantelat din jurul cadranului negru-antracit ascunde o carcasă în care se află un mecanismul quartz. Cu dimensiuni 46,9mm x 28,4 mm, Baignoire Débordante va fi comercializat într-o ediție limitată la doar 50 de piese, fiecare având un preț de 70.000 de euro.

 

Baignoire Infinie are un cadran negru mai mic care amintește de ceasurile din 1920. Piesa este realizată din aur alb decorat cu mai multe straturi de diamante, mătase tahitiană și elemente decorative negre, toate încadrând cadranul central. Animat tot de un mecanism quartz, Baignoire Infinie măsoară 50 mm x 38,20 mm și va fi comercializat, tot în 50 de exemplare cu prețul de 85.000 de euro.

 

Baignoire Etoilée este cel mai scump din întreaga colecție. Acest ceas-brățară rafinat are partea superioară din diamante, cadranul de un negru opac, iar partea inferioară din elemente decorative negre. Tot cu mecanism quartz și cu dimensiuni complet atipice (43,65 mm x 20,11 mm), Baignoire Etoilée va fi vândut în doar 12 exemplare, pentru fiecare clienții trebuind să plătească 176.000 de euro.

 

Chiar dacă nu este cea mai scumpă, ultima „cadă de baie” din colecție, Baignoire Interdite este cea mai spectaculoasă și intrigantă totodată. Carcasa din aur alb cu dimensiunea 35,35 mm x 21,40 mm are bezelul acoperit, doar aparent fără o ordine clară, cu diamante. Peste cadran se „înfășoară” suprarealist cifre romane stilizate. Ceas de tipul „love it, or hate it”, Baignoire Interdite, va fi produs în 50 de exemplare, iar prețul deja anunțat va fi de 36.000 de euro.

Fără o legătură clară cu restul colecției, Cartier Crash este o piesă dedicată, în special, colecționarilor. Unic, clasic și ciudat, acest ceas cu carcasă din aur galben care pare strivită are dimensiuni 42 mm x 23,3 mm, este animat de calibrul 8970MC și are un preț de 34.000 de euro. Vor fi comercializate tot 50 de exemplare. 

Mai multe detalii despre ceasurile prezentate la ediția din 2018 a SIHH de la Geneva veți putea afla, în curând, din revista Capital.