Principalul concurent al Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) de la Geneva, Baselworld, va începe pe 23 martie în frumosul oraș de pe malul Rinului, iar printre expozanți se numără nume celebre în lumea producătorilor de ceasuri și bijuterii. Ca principală deosebire de SIHH, expoziția de la Basel permite accesul tuturor doritorilor în toate cele opt zile de desfășurare. E drept că pentru asta, vizitatorii trebuie să plătească 60 de franci elvețieni pentru un bilet de o zi sau 150 CHF pentru toată durata evenimentului.

Deși mulți dintre expozanți încă își țin secrete exponatele pe care le vor prezenta la Baselworld, despre câteva dintre acestea vă putem spune de pe acum câteva detalii.

Breguet Tradition Dame 7038

Cea mai nouă adiție la colecția de produse „haute horlogerie” destinate femeilor a cunoscutei mărci Breguet are un design impresionant care permite accesul vizual la multe dintre componentele mecanismului. Orele și minutele pot fi descoperite în partea de sus a cadranului înconjurat de o carcasă din aur roz de 18 carate, tot în această zonă fiind vizibil și numele producătorului. Pe bezelul frumoasei piese cu diametrul de 37 mm sunt încrustate nu mai puțin de 68 de diamante. Ceasul este animat de calibrul 505SSR care îi oferă o rezervă de putere de 50 de ore, iar prinderea la încheietura mâinii se face printr-o curea albă din piele. Prețul acestei adevărate opere de artă va fi dezvăluit la Baselworld 2017.

Corum Golden Bridge Rectangle

Deși nu mulți au auzit de Montres Corum Sarl, compania cu sediul în La Chaux-de-Fonds din cantonul Neuchatel produce ceasuri de lux încă din 1955, iar colecția Golden Bridge al cărui nou exponent rectangular va fi lansat la Basel datează încă din 1980. Cu o carcasă în stilul Art Deco, noua piesă este rezultatul colaborării cu celebrul designer Dino Modolo. Calibrul CO113, amplasat vertical, este vizibil în centrul unei structuri care sugerează arehitectura unui pod sprijinit pe șase cifre romane – I, III, V, VII, IX și XI. Cu o rezervă de putere de 40 de ore și o carcasă din aur roz cu o lungime de 42,2 mm și o lățime de 29,5 mm, noul Corum Golden Bridge Rectangle are un preț de 35.000 de dolari.

Seiko Presage Enamel

Seiko a anunțat prezentarea la ediția din acest an a Baselworld a patru noi piese din colecția „Presage Enamel” ale cărei prime componente au apărut în primăvara anului trecut. Spre deosebire de primele două piese din colecție, care au fost dezvoltate în ediții limitate, cele patru noi adiții nu se pot mândri cu această titulatură, însă păstrează detalii inspirate tot din Seiko Laurel, primul ceas de mână prezentat de companie în 1913. Cadranele tuturor celor patru noi piese din colecție sunt realizate de artistul nipon Mitsuru Yokozawa și pot rezista „o viață sau chiar mai mult”. Piesele din colecția „Presage Enamel” care vor fi prezentate oficial la Basel sunt Presage Automatic Chronograph – cu diametrul de 42 mm și Calibrul 8R48 – care are un preț de 2.650 de euro, Presage Multi-Hand Automatic – animat de calbrul 6R27 cu o rezervă de putere de 45 de ore – care costă1.300 de euro și două „automatice”. Acestea din urmă au în componență calibrul Seiko 6R15 cu rezerve de putere de circa 50 de ore. Modelul cu carcasă rotundă costă 1.100 de euro, în timp ce pentru fanii modelului „tonneau” prețul crește la 1.300 de euro.

Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe

Apreciata casă Blancpain va prezenta la Baselword 2017 o variantă modernizată a piesei Fifty Fathoms Bathyscaphe lansată în 2013 la aniversarea a 60 de ani de la prima apariție a modelului. În ultimii ani colecția a fost îmbogățită periodic, iar în acest an va avea premiera mondială varianta dedicată femeilor, cu cadran „Abyss Blue” și diametrul de 38 mm. Piesa dispune de Calibrul 1150 care are o rezervă de putere impresionantă de 100 de ore și este rezistentă la adâncimi ale apei de până la 300 m. În plus, oficialii grupului Swatch, din care face parte Blancpain, susțin că modelul este foarte rezistent la șocuri. Detalii despre prețul Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Abyss Blue vom afla abia pe 23 martie, însă este cert deja că modelul va fi comercializat în doar 99 de exemplare.