Compania a planificat să lanseze o rachetă, miercuri, de la baza militară Vandenberg din California, la ora locală 6:17 a.m. La bord se vor afla doi sateliți experimentali care vor testa tehnologia pe care SpaceX intenționează să o utilizeze pentru serviciul său de internet, transmite CNN Money.com.

SpaceX a primit acordul Comisiei Federale de Comunicaţii( CFC) de a trimite sateliţii în spaţiu pentru a-i testa. Planul  companiei este acela de a “furniza servicii de comunicare de bandă largă în mod direct [oamenilor] oriunde în Statele Unite sau în întreaga lume” la viteze similare cu unele dintre cele mai rapide conexiuni de internet la sol.

Miliarde de oameni din întreaga lume încă nu au acces la internet, astfel că firmele din întreaga lume au încercat să găsească modalităţi de a transmite internet chiar din cer.

Acestea includ OneWeb, un startup care este sprijinit de cei de la Virgin Group  al lui Richard Branson, Coca-Cola şi Qualcom. Această afacere în stadiu incipient a primit deja aprobarea CFC de a trimite sateliţi în spaţiu.

Preşedintele CFC, Ajit Pai, care a fost numit de către Donald Trump, a declarat săptămâna trecută că, dacă SpaceX va primi aprobarea pentru proiectul său, va fi prima companie americană care încearcă să dăruiască internet din spaţiu.

Potrivit unor documente financiare ale companiei obţinute anul trecut de către Wall Street Journal au arătat că SpaceX are aşteptări mari pentru această reţea prin sateliţi.

„SpaceX estimează că afacerea internet prin satelit va avea peste 40 de milioane de abonați și va aduce venituri mai mari de 30 miliarde de dolari până în 2025”, conform Wall Street Journal.

Miercuri, sateliţii pentru testare nu vor fi singurul lucru la bordul rachetei.

Misiunea principală este furnizarea unui satelit, denumit PAZ, pentru guvernul spaniol.

 

Potrivit companiei europene Airbus, care a fost contractantul principal al PAZ, satelitul va servi „numeroase aplicații diferite”, inclusiv apărare și securitate.

Va rămâne în orbită timp de aproximativ cinci ani și jumătate, făcând bucle complete în jurul Pământului de 15 ori pe zi. Va fi capabil să capteze imagini ale planetei noastre – zi sau noapte și indiferent de vreme – folosind tehnologia radar.

La începutul acestei luni, SpaceX a capturat atenția publicului cu lansarea unei noi rachete numită Falcon Heavy, care a devenit cea mai puternică rachetă operațională din lume.

Citeste şi: Space X intenționează să creeze o rețea de 12.000 de sateliți pentru a oferi internet în toată lumea