Elon Musk: Alarmismul legat de schimbările climatice este exagerat

La adunarea politică de dreapta organizată de partidul Frații Italiei al premierului italian Giorgia Meloni, Musk a afirmat că „alarmismul legat de schimbările climatice este exagerat pe termen scurt”, subliniind că mișcarea ecologistă ar fi putut merge prea departe, diminuând încrederea oamenilor în viitor.

În cadrul summitului climatic COP28 desfășurat în această lună, reprezentanții aproape 200 de țări au convenit să înceapă reducerea consumului global de combustibili fosili pentru a preveni cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice, marcând posibilul sfârșit al erei petrolului.

Elon Musk a menționat că se consideră un ecologist și a subliniat importanța reducerii, pe termen lung, a emisiilor de miliarde de tone de carbon eliberate în atmosferă prin arderea combustibililor fosili.

„Nu ar trebui să demonizăm petrolul și gazele pe termen mediu”, a adăugat el.

Când a fost întrebat dacă companiile sale vor investi în Italia, Elon Musk s-a arătat preocupat de scăderea ratei natalității din țară.

„Consider că Italia reprezintă un loc excelent pentru investiții, dar sunt îngrijorat de scăderea ratei natalității. Dacă forța de muncă scade, cine va munci în țară?” a punctat el.

Miliardarul vrea stimulente pentru creșterea natalității

Elon Musk a solicitat guvernului italian să creeze stimulente pentru a încuraja familiile să aibă mai mulți copii, subliniind că o țară nu poate depinde exclusiv de fluxurile de imigranți pentru a compensa această lipsă.

Italia a alocat aproximativ 1 miliard de euro în bugetul anului viitor pentru a aborda criza demografică cu care se confruntă.

Nașterile în Italia au înregistrat anul trecut a 14-a scădere consecutivă și au atins cel mai redus nivel de la unificarea țării în 1861.

Referitor la platforma de social media X, Musk a minimalizat îngrijorările privind scăderea publicității pe această platformă.

„Platforma deja observă un revenire a agențiilor de publicitate”, a declarat el.

La COP28 din Dubai s-a convenit un acord istoric. Pentru prima dată, guvernele din întreaga lume au consimțit să facă o „tranziție” de la combustibilii fosili începând din acest deceniu, conform informațiilor furnizate de Sky News.

Organizația Națiunilor Unite pentru schimbările climatice a făcut public textul acordului convenit în cadrul negocierilor complexe de la Dubai. În premieră, acest text îndeamnă țările să facă „tranziția” de la combustibilii fosili, începând chiar din acest deceniu, înlocuind astfel expresia „să elimine treptat”.