Elena Băsescu, o figură mondenă …

Fata cea mică a fostului președinte Traian Băsescu, Elena Băsescu a fost de multe ori în centrul unor controverse.

Puțini știu că Elena Băsescu a încercat să se impună, în adolescență, în lumea modei. Cariera politică fulminantă a tatălui său, care avea să se încununeze cu câștigarea fotoliului de la Cotroceni, a influențat-o pe mezina familiei Băsescu. La finalul anilor 2000, EBA a ales s-o „cotească” spre politică. Și-a căutat un nou „look”, apelând la chirurgia estetică și, comparând imaginile din tinerețea ei și cele de acum, transformările fizice sunt vizibile.

Căutând gloria tatălui din politică, Elena Băsescu și-a definitivat studiile, conștientă că doar datorită diplomelor se va putea impune.

A obținut diploma de licență în Relații Comerciale Financiar-Bancare Interne și Internaționale la Universitatea Româno-Americană din București. Apoi, o diplomă de master în Științe Politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Între 2009 și 2014, mezina lui Băse a deținut funcția de europarlamentar. În ciuda pregătirii, „Băseasca” cea mică are câteva gafe impardonabile. Ea a rămas în memoria colectivă cu ale sale … „succesuri”.

A rămas pasionată de echitație

A ajuns una dintre personajele cele mai căutate de tabloide, pentru o perioadă. Devenise o figură a vieții mondene bucureștene. Căsătoria cu Bogdan Ionescu, zis Syda, în 2012, a așezat-o definitiv pe EBA în așa zisa „înalta societate” a Capitalei. Mulți au fost cei care au spus că este un cuplu fără viitor, cei doi dându-le dreptate acestora după numai 4 ani. Separarea s-a făcut amiabil, la un notar. Căsnicia s-a rupt în ciuda faptului că Elena Băsescu și Bogdan Ionescu au împreună doi copii. La momentul rupturii, fetița Sofia și băiețelul Traian erau încă micuți. Ei au rămas în custodia mamei.

După politică, EBA a fost atrasă de jurnalism. Și-a găsit un job, nici n-ar fi fost greu având în vedere numele, la televiziunea Aleph News, parte a trustului de presă deținut de Adrian Sârbu. Menționăm și că Elena Băsescu a deținut funcția de europarlamentar în perioada 2009-2014. În anul 2016 s-a alăturat echipei Camerei de Comerț și Industrie, ocupând o poziție în cadrul departamentului de Relații Internaționale.

Și, ca să revenim și la fotografia despre care vorbeam, EBA este o mare pasionată de călărie.

 

Elena Băsescu
Elena Băsescu. SURSA FOTO: Instagram

Fiica lui Traian Băsescu a postat, vineri, o fotografie, făcută în timp ce se afla pe un cal. Fotografia, după cum se poate vedea, este însoțită de un mesaj. Tradus din engleză: „Creștere de mentalitate”. Misterios…