Filiala de distribuţie şi furnizare a energiei electrie Transilvania Sud va fi împărţită între celelalte două firme de profil deţinute de compania de stat Electrica, respectiv Transilvania Nord şi Muntenia Nord.

„Probabil că 50% din Transilvania Sud va merge la Transilvania Nord, iar cealaltă jumătate la Muntenia Nord. Nu a fost luată încă o decizie, până când nu se aprobă strategia de restructurare a sectorului energetic”, a declarat directorul general al Electrica, Ioan Folescu, citat de Mediafax.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban a declarat, joi, la conferinţa Mediafax Talks about Energy, că numărul firmelor de distribuţie a energiei se va reduce de la trei la doi, şi la fel se va întâmpla şi în cazul societăţilor de furnizare a electricităţii.

„Şi distribuţia şi furnizarea vor intra în noile companii energetice. Din trei distribuţii se vor face două, la fel şi la furnizare, şi vor fi incluse în cele două companii care urmează să fie înfiinţate”, a afirmat Şerban.

Sursa: Mediafax