'În contextul unor recente articole de presă, ELCEN ţine să precizeze că nu există niciun risc ca, începând cu data de 1 decembrie, furnizarea de agent termic către populaţia din Bucureşti să fie oprită sau întreruptă. La data de 30.10.2014, RADET Bucureşti datora ELCEN 3,2 miliarde de lei, energia termică fiind achitată cu o întârziere de aproximativ doi ani. Din această cauză, ELCEN a blocat 50% din suma existentă în conturile bancare ale RADET pentru a-şi recupera datoriile sau măcar o parte din acestea', se arată în comunicatul citat.
ELCEN menţionează că, în prezent, conturile RADET sunt executate silit pentru penalităţi de întârziere la plată în valoare totală de 297,5 milioane de lei, în baza unor decizii judecătoreşti definitive şi executorii.
'La ora actuală, conducerile ELCEN şi RADET se întrunesc lunar pentru a analiza situaţiile financiare şi a găsi soluţii, astfel încât bucureştenii să nu mai aibă niciun fel de probleme în alimentarea cu agent termic, iar activitatea RADET să nu fie perturbată în sezonul de iarnă. Reamintim că intenţia ELCEN nu este aceea de a bloca activitatea RADET, ci de a găsi împreună soluţii de însănătoşire financiară, în baza unui parteneriat solid', notează ELCEN.