În cursul acestei zile, Consiliul de Administraţie al ELCEN se va întruni pentru a discuta care sunt soluţiile pe care le poate aborda compania după decizia RADET de a-şi cere insolvenţa, una dintre soluţii fiind intrarea în insolvenţă inclusiv a ELCEN.
“S-a făcut o analiză a situaţiei, analiză pe care o vom discuta după-amiază în CA. Se vor analiza mai multe opţiuni. Cu siguranţă, o să fie pe masă toate soluţiile. Dacă ELCEN nu ar intra în insolvenţă, ar fi într-o situaţie şi mai dificilă decât dacă ar intra. Se vrea o protecţie temporară cu privire la datoriile din trecut şi o obligaţie de a fi foarte corecţi şi exacţi cu privire la plata datoriilor curente, precum şi o posibilitate de reorganizare în viitor. Depinde destul de mult de modul în care ne vom sincroniza cu RADET şi cu primăria, să nu existe o relaţie tensionată. Suntem dependenţi unii de alţii, suntem conştienţi de acest lucru, nu vrem să murim împreună, ci să furnizăm căldură şi apă caldă Bucureştiului. Deci, este esenţială o bună coordonare şi o bună comunicare cu dumnealor, chiar dacă suntem pe poziţii divergent”, a susţinut Agrişan, citat de Agerpres.

Întrebat dacă situaţia actuală poate ameninţa alimentarea cu energie termică în această iarnă pentru locuitorii Capitalei, Agrişan a susţinut că acest lucru depinde de modul în care se coordonează toţi actorii de pe lanţul de producere şi furnizare a căldurii.
“Riscul ca alimentarea să fie ameninţată există în fiecare an, dar nu depinde în totalitate de noi. Nu văd un risc mai mare în momentul de faţă, dacă ne coordonăm cu primăria şi cu RADET. Am convingerea că îşi vor asuma posibilităţile pe care le au pentru furnizarea energiei. Nu cred că vor fi probleme, soluţii există şi din partea dumnealor. Nu am văzut vreo dorinţă de a lăsa responsabilitatea pe umerii altora”, a subliniat reprezentantul ELCEN.
Potrivit acestuia, intrarea în insolvenţă a RADET înseamnă o încercare de rezolvare a situaţiei care trenează de câţiva ani cu privire la lanţul datoriilor din acest sector.