Brexit are efecte nefaste asupra cetățenilor din Marea Britanie. Statisticile arată că o treime dintre adulţi cred că sănătatea lor mintală a fost afectată de situația incertă din țara lor, conform Press Association.

„O treime (33%) dintre britanici cred că Brexitul a avut un efect negativ asupra sănătăţii lor mintale şi a bunăstării lor, în timp ce un sfert (24%) au afirmat că a avut un impact redus”, potrivit sondajului realizat de Asociaţia Britanică pentru Consiliere şi Psihoterapie (BACP).

Un procent de aproape 30% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, spun că Brexitul a avut un impact negativ, comparativ cu 37% dintre cei peste 65 de ani care au aceeaşi opinie.

„43% dintre persoanele care au votat pentru laburişti la alegerile legislative din 2017 şi 47% dintre cei care au votat pentru liberal-democraţi au estimat că Brexitul a avut un efect negativ asupra sănătăţii lor mintale, comparativ cu doar 20% dintre conservatori”, conform sondajului.

„Celor mai mulţi dintre noi nu le place schimbarea din cauza incertitudinii pe care o creează, şi există o mare nesiguranţă în jurul Brexit-ului”, a declarat Andrew Kinder, consilier în cadrul BACP.

„Incertitudinea poate fi stresantă pentru oameni şi are un impact asupra bunăstării lor, iar dacă oamenii au probleme de fond, incertitudinea le alimentează şi se adaugă acestora”, a mai spus el.