Scuipatul în public va fi pasibil de amendă şi pedeapsa cu un an de închisoare, în India, a anunţat guvernul de la Delhi, pe fondul măsurilor luate împotriva răspândirii noului coronavirus, informează Agerpres.

De data asta e pe bune

Scuipatul în spaţii publice este o problemă larg răspândită în ţara cu 1,3 miliarde de locuitori, unde autorităţile locale din mai multe regiuni au stabilit deja de câţiva ani sancţiuni pentru cei care scuipă după ce au mestecat tutun, frunze şi fructe de areca sau alte produse similare, dar în majoritatea cazurilor aceste restricţii nu sunt luate în serios.

Spreaderi cu bună-știință

Recent, au fost cazuri în care pacienţi confirmaţi cu COVID-19 au scuipat asupra unor cadre sanitare. “Virusul se răspândeşte prin stropi, aşa încât a scuipa este un gest periculos în actualele circumstanţe şi trebuie să impunem cele mai severe pedepse”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne, Punya Srivastava.

Se cere fermitate

Noile directive ale Ministerului de Interne indian îndeamnă guvernele regionale să impună interdicţii stricte în privinţa mestecării tutunului şi să interzică ferm scuipatul. Refuzul de a se supune acestor ordine îi poate trimite pe contravenienţi după gratii timp de un an sau îi poate obliga la plata unei amenzi, ori amândouă, sancţiunea exactă urmând să fie stabilită de autorităţile regionale.

414 decese de COVID – 19

oi, bilanţul cazurilor confirmate oficial de contaminare în India era de 12.380, cu 1489 de însănătoşiri şi 414 decese, dintre care peste 180 din hub-ul financiar Mumbai şi statul vestic Maharashtra.