După ce săptămâna trecută s-au făcut remarcați la nivel Mondial prin imaginile care arată cum polițiști îi lovesc cu un băț pe cei care nu respectă izolarea, zilele acestea India a reușit să iasă din nou în evidență în criza coronavirus. Dacă metoda de lovire a populației se mai întâlnește și în Cecenia- Rusia- conform unor imagini apărute astăzi, ce metodă de tratament au găsit indienii depășește orice imaginație.

În mediul online circulă imagini de-a dreptul revoltătoare în statul indian Uttar Pradesh, acolo unde muncitorii rămași fără un loc de muncă și impuși să stea în regim de carantină au fost stropiți cu dezinfectant în plină stradă. Potrivit autorităților, aproximativ 5.000 de persoane au fost „pulverizate public” când au ajuns în provincia indiană, înainte ca acestora să li se permită să meargă la familii.

Măsurile aproape inumane întreprinse de autoritățile indiene au fost însă aspru criticate de Organizația Mondială a Sănătății, potrivit căreia folosirea dezinfectantului pe piele nu va ucide coronavirusul, dacă acesta este deja în organism.

Numărul total de cazuri de COVID-19 din India a trecut de pragul de 1300 de persoane și 32 de morți, în contextul în care guvernul a declarat că nu există planuri de prelungire a stării de izolare la nivel naţional decretate pentru o perioadă de trei săptămâni.