Gigantul aeronautic european EADS vrea o fabrică în România, atras de avantajele costurilor reduse din Europa de Est, scrie Financial Times Deutschland (FTD) în ediţia de luni, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Compania Premium Aerotec, divizie a EADS, vrea să producă în România componente din metal şi laminate pentru aeronave Airbus, potrivit FTD, care citează un buletin de ştiri intern din grupul EADS.

Premium Aerotec a fost creată în acest an şi cuprinde fabricile Airbus de la Varel, Nordenham şi Augsburg din Germania.

Aerolia, divizie franceză a EADS cu profil similar, a adoptat o strategie asemănătoare şi va deschide o fabrică în Tunisia, potrivit FTD.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii EADS nu au fost disponibili pentru comentarii.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat pe 10 noiembrie că EADS vrea să producă în parcul industrial aerospaţial de la Ghimbav componente pentru avioanele Airbus, investiţie pentru care Guvernul va acorda garanţii de stat de 5-7 milioane de euro.

„Investiţia iniţială este de peste 90 milioane de euro, sper ca săptămâna viitoare să acordăm garanţia de stat”, a spus Videanu într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că producţia componentelor ar urma să înceapă în mai-iunie 2010, iar o astfel de investiţie ar putea fi un catalizator pentru alte companii care produc astfel de componente, la fel cum a fost cazul producătorului de maşini Dacia-Renault.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi După ce a pus piciorul în România, EADS îşi întinde şi o aripă

Te-ar putea interesa și: