Acest lucru devine obligatoriu la nivel național. S-a trimis deja o informare în acest sens și vor fi demarate verificări. Anunțul a fost făcut de Sindicatul Europol. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, sursa citată anunță demararea unei acțiuni ample de intimidare a polițiștilor rutieri.

Sunt vizați polițiștii care aplică avertisment, în loc sancțiuni. Sindicatul Europol susține că şeful Brigăzii Autostrăzi din Poliţia Română este cel care a semnat o adresă prin care li se cere agenţilor să precizeze motivul aplicării acestor avertismente, ”într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi”.

Polițiștii rutieri, obligați să dea amenzi șoferilor

Sursa citată mai precizează că este pentru prima oară când polițiștii sunt obligați să dea amenzi, indiferent de circumstanțe, lucru care încalcă grav independența agentului constatator.

„În Poliţia Română tocmai a fost declanşată o amplă acţiune de intimidare a poliţiştilor rutieri care aplică „Avertisment”. Este pentru prima dată când se admite, în scris, faptul că poliţiştii sunt obligaţi să aplice amendă, indiferent de circumstanţe, cu afectarea gravă a independenţei agentului constatator care este singurul în măsură să aprecieze asupra faptei constatate”, arată Sindicatul Europol, miercuri, într-o postare pe Facebook.

În același amp, reprezentanții de la Sindicatul Europol mai explică și că şeful Brigăzii Autostrăzi din cadrul IGPR le cere practic poliţiştilor rutieri de la nivelul acestei structuri să ”argumenteze” motivul pentru care au aplicat avertismente.

Sindicatul Europol face apel la toți polițiștii vizați

Acest demers fără precedent îi obligă astfel pe aceștia ”subliminal, să acorde doar amenzi”. În acest sens, sindicaliștii de la Europol solicită tuturor polițiștilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliţie Autostrăzi să nu dea curs unei astfel de adrese.

Totodată, sursa citată le recomandă acestora să însemneze în raport faptul că toate sancţiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001, care vizează regimul purici al contravențiilor.

„Mai rămâne doar să stabilească concret şi «indicatorii de performanţă cantitativi» sau în traducere liberă norma de amenzi. Solicităm tuturor poliţiştilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliţie Autostrăzi să nu dea curs acestei «mizerii» de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancţiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor”, transmite sindicatul.