Fraieritii de la Fondul National de Investitii nu au ce astepta de la Parlamentul Rominiei: nici asumarea vreunei raspunderi, nici asigurari ca institutiile publice isi vor face datoria pentru ca escrocheria FNI sa nu se repete, cu atit mai putin o solutie pentru recuperarea banilor furati.
O vorba de duh post-revolutionara spune ca atunci cind vrei sa igropi o chestie dubioasa ifiintezi o comisie parlamentara de ancheta. Comisia constituita pentru cercetarea fraudei FNI a lucrat citeva luni si a scos un raport contestat de toti membrii sai cu exceptia presedintelui Alexandru Sassu. Fiecare parlamentar a judecat lucrurile cu capul membrului de partid, lansat i campania electorala, asa ca este firesc ca dezbaterea i plen a raportului Sassu s-a transformat itr-o balacareala reciproca.
Institutiile sub ochii carora s-a petrecut escrocheria si persoanele care le-au condus sau ica le conduc au fost acuzate de unii si spalate pe obraz de altii. Pagubitii nu au aflat si nici nu trebuie sa se astepte ca vor afla de la Parlamentul Rominiei cine si cum le-au furat banii.
Membrii comisiei de ancheta au descoperit fiecare cite ceva, impreuna n-au descoperit nimic. Tot ce li se poate spune celor ce si-au pierdut banii la FNI este doar un alt slogan al anilor ‘90: tineti minte cinci cuvinte/e la fel ca iainte.