BioNTech colaborează și cu autoritățile din Rwanda și cu cele din Senegal și intenționează să înceapă lucrările de construcție „la jumătatea anului 2022”. Fabrica va avea inițial capacitatea de a produce aproximativ 50 de milioane de doze de vaccin pe an, a precizat compania germană.

Se vor produce și vaccinuri împotriva malariei și tuberculozei pe bază de ARN mesager

BioNTech a anunțat în vară planul de a construi „capacități durabile de producție de vaccinuri” în Rwanda și Senegal, producând nu doar vaccinuri anti COVID-19, ci și vaccinuri împotriva malariei și tuberculozei pe bază de ARN mesager, scrie site-ul Asharq Al-Awsat.

În luna iulie, Pfizer și BioNTech au anunțat că au colaborat cu Biovac Group pentru a-și îmbutelia vaccinul în Cape Town, în Africa de Sud, începând cu 2022. Cu toate acestea, crearea vaccinurilor pe bază de ARN mesager se va face, în continuare, tot în Europa.

În prezent, doar un procent din vaccinurile utilizate în Africa sunt fabricate pe continent. Uniunea Africană vrea să crească acestt procent la 60% până în 2040.

Și Moderna vrea să construiască o fabrică în Africa, continentul cel mai puțin vaccinat

Și gigantul farmaceutic american Moderna a anunțat la începutul acestei luni planurile de a construi o fabrică de vaccinuri în Africa. Cu o populație de 1,2 miliarde de oameni, Africa este continentul cel mai puțin vaccinat din lume.

Atât Africa de Sud cât și India au solicitat ridicarea brevetelor asupra tehnologiei vaccinurilor pentru ca acestea să fie produse în cantităţi mai mari.

Țările din Africa au înregistrat o creștere de 43% a infectărilor

Sudanul de Sud și Kenya au rămas deja fără vaccinuri, pe măsură ce infectările au crescut pe tot continentul.

OMS a anunțat că țările din Africa au înregistrat o creștere de 43% a cazurilor, de la săptămână la săptămână, a deceselor cauzate de Covid-19.