Dafora Mediaş caută oportunităţi de a intra pe piaţa de foraj petrolier din Kuweit şi Libia, încercând să reia acest tip de activităţi pe pieţele internaţionale, a declarat, vineri, Gheorghe Călburean, acţionarul majoritar şi directorul general executiv al companiei.

„Ne-am întâlnit cu cea mai mare firmă de stat din Kuweit şi vom merge şi în Libia pentru a testa piaţa de acolo”, a spus Călburean într-o conferinţă de presă susţinută la Sighişoara. El a adăugat că Dafora intenţionează să reia activităţile de foraj pe pieţele internaţionale, în acest sens compania având discuţii pentru lucrări şi în Ucraina şi Bulgaria, unde a derulat proiecte în trecut.

„În afară de Ucraina ne-am retras instalaţiile din alte state, din cauza condiţiilor pieţei şi a preţului petrolului”, a adăugat omul de afaceri.

În câteva luni vor începe forajul în Bulgaria

Compania din Mediaş estimează că în primul trimestru al anului viitor ar putea câştiga contracta atât în Ucraina, cât şi în Bulgaria. În Bulgaria Dafora este în negocieri cu o companie americană.

„Suntem în cărţi în Bulgaria”, a afirmat şeful direcţiei de foraj din Dafora, Teodor Orzan, prezent la conferinţă.

Potrivit lui Călburean, spre sfârşitul acestui an poate avea loc o revigorare a preţului barilului de petrol.

Reprezentanţii companiei spun că pe partea de foraj nu vor iniţia investiţii noi de mari dimensiuni. „La anul nu vom vedea investiţii foarte mari. Pe partea de foraj vom achiziţiona minimul necesar”, a spus Călburean, referindu-se la companiile Dafora şi Condmag Braşov, ambele din grupul Dafora.

Dafora a derulat lucrări de foraj în state precum Tanzania, Unganda, Franţa, Sudan, Bulgaria şi Ucraina. Orzan a mai spus că forajul în ţările arabe area avantajul că acordurile se încheie pe perioade mai lungi, de doi ani.

SURSA:Mediafax