Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere plătesc facturile asocierii Strabag-Straco pentru autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, lotul Ungheni-Ogra. Conform datelor CNAIR, asocierea Strabag-Straco încasează 3,74 milioane lei pentru realizarea lucrărilor celor 10,1 km din autostrada Ungheni-Ogra.

Autostrada Braşov – Borş, Tronson Targu Mures – Câmpia Turzii, lotul Ungheni-Ogra costă 251 milioane lei, fără TVA. Proiectantul acestui lot de autostradă este Search Corporation, iar consultantul este Egis Route Scetauroute – Egis International. Contractul a fost semnat în data de 24 ianuarie 2015, lucările demarate la începutul anului trecut au ca dată estimată de finalizare a lucrărilor, decembrie 2017, termenul iniţial de finalizare a proiectului fiind jumătatea acestui an. Stadiul fizic al lucrărilor este de aproximativ 30%, iar financiar este de 22,641%. Principalele probleme ale acestei lucrări sunt realizarea exproprierilor suprafeţelor de teren suplimentare necesare execuţiei lucrărilor, proiectul de HG  nu este finalizat. “Proiectul de HG se află pe circuitul de avizare în cadrul Ministerului Transporturilor”, conform CNAIR.
Lucrările pentru lotul de autostradă Ungheni-Ogra se desfăşoară în baza unui acord de mediu eliberat în aprilie 2016, iar autorizaţia de construire a fost obţinută în iunie 2016.