Grupul Dubai World, controlat de emiratul arab Dubai, a anunţat creditorii că ar putea strânge până la 19,4 miliarde de dolari prin vânzarea de active în încercarea de a rambursa datorii de 14,4 miliarde de dolari, potrivit Financial Times.

La sfârşitul lunii iulie, grupul a finalizat un plan de restructurare a datoriilor, care include un interval de timp în care ia în considerare vânzarea de active pentru onorarea obligaţiilor către creditori.

Planul estimează că Dubai World ar putea strânge până la 7,6 miliarde de dolari în următorii cinci ani din participaţiile mai multor companii, precum Atlantis Hotel, din Dubai, retailerul britanic Barney’s şi MGM Resorts.

Grupul mai poate strânge 11,8 miliarde de dolari din vânzarea unor active strategice, printre care DP World, Jebel Ali Free Zone, Dubai Maritime City şi Dry Docks World în următorii opt ani.

În cazul în care ar fi forţat să vândă activele la preţul actual, Dubai World nu va atrage decât mâxim 10,4 miliarde de dolari, potrivit planului de restructurare, care menţionează că datoria totală a grupului se ridică la 39,9 miliarde de dolari, din care doar o parte, de 14,4 miliarde de dolari, este restructurată.

Dubai World, renumit pentru proiecte imobiliare extravagante, se luptă să aducă sub control datoriile. Anunţul grupului că are nevoie de amânarea plăţii datoriilor a stârnit în toamna anului trecut panică pe pieţele financiare mondiale.

SURSA: Mediafax