Potrivit anunțului publicat miercuri în SEAP, citat de Agerpres, contractul implică încheierea unui acord-cadru de furnizare plăci semifabricat cu fond reflectorizant şi bandă pentru imprimare plăci de înmatriculare prin tehnologie „hot stamping'". 

În acest sens, pe 29 decembrie 2016, a fost atribuit un contract societăţii EHA Hoffmann International GmbH din Siegen, Germania, cu o valoare totală finală de 39.649.210,80 de lei, fără TVA. Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut. 

Locul principal de livrare a materialelor este sediul autorităţii contractante şi sediile celor 40 de ateliere de confecţionare a plăcilor cu numere de înmatriculare. 

Potrivit anunţului de participare la această licitaţie, care a fost publicat în SEAP pe 4 octombrie 2016, cantitatea minimă vizată de acest acord-cadru era de 4.522.530 de bucăţi de plăci din semifabricat şi 7.001 role-bandă de imprimare, iar cantitate maximă – de 7.602.100 de bucăţi plăci din semifabricat şi 14.504 role-bandă de imprimare. 

Durata acordului-cadru încheiat este de 24 de luni, principalele modalităţi de finanţare şi plată fiind reprezentate de fonduri din venituri proprii, se mai spunea în anunţul de participare la licitaţie.