Direcția de control din cadrul ANAF care verifică averile mari  are o metodologie de lucru similiară cu cea întâlnită în țările din Vest. Acest lucru înseamnă că un control poate dura și câțiva ani. Anul trecut au fost controlate 10 persoane, o sumă de 24 milioane de lei nefiind justificată. Anul acesta vom mai verifica alte 30 de persoane cu averi de peste 20 milioane de lei. De asemenea, alte 300 de persoane cu averi sub 20 de milioane de lei sunt controlate, a spus președintele ANAF.

"Scopul nostru nu este acela de a trimite oameni la închisoare ci suntem interesați în mod exclusiv de datoriile persoanei la buget. Noi strângem datele, invităm persoanele la dialog și le determinăm să plătească", a spus Doroș.

Întrebat de moderatul emisiunii Capital TV, Claudiu Șerban, cum se desfășoară controlul în cazul maneliștilor sau artiștilor, dând ca exemplu Adi Minune sau Florin Salam, șeful Fiscului a precizat că aceste categorii de persoane fac parte din categoria persoanelor cu venit mare și cu volatilitate ridicată la neplată.

Emisiunea CapitalTV poate fi urmărită aici:

În această categorie, Doroș a precizat că sunt incluși artiștii, fotbaliștii și alte persoane.
"Li se inventariază toate proprietățile, cheltuielile realizate, adică toată imaginea vieții lor. Noi îi invităm să -și declare veniturile și să plătească impozitele", a spus Doroș.

Întrebat dacă acesta este singurul criteriu, președintele ANAF a menționat că a expus doar un indicator. "Verificăm toate tranzacțiile pe care fac aceste persoane și toate proprietățile pe care le dețin. Informatizarea rezolvă acum ceea ce vedeam prin filme", a spus Doroș.