După ce guvernul social-democrat a oferit gratuitate studenților în ceea ce privește transportul feroviar, Mircea Badea a criticat dur măsura, studenții având cel mai adesea o poziție critică față de PSD.

„Știu că ne-a certat Mircea Badea foarte mult pentru că am dat gratuitate studenților pe tren. Eu nu regret acest lucru și nu ne vom opri aici cu facilitățile,” anunță liderul social-democraților.

Mai mult decât atât, Liviu Dragnea susține că studenții vor avea parte în perioada următoare de o surpriză de proporții.

M-a întrebat o studentă în Dâmbovița de ce nu extindem această facilitate și pentru transportul aerian, măcar 50% pe cursele interne. Am vorbit și o vom face și p-asta! Are sens. Ajutăm astfel și companiile din România”, a zis Liviu Dragnea la Antena 3 în emisiunea lui Mihai Gâdea.

Studenţii, masteranzi şi doctoranzii pot călători gratuit cu trenul, indiferent de vârstă.

Potrivit Legii nr. 95/2018 privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanţării învăţământului, toţi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat) în cadrul instituţiilor acreditate de stat, indiferent de vârstă, pot merge gratis cu trenul.