UPDATE: Referitor la situația înregistrată la Tribunalul Municipiului București, astăzi, 5 martie, Grupul de comunicare din cadrul MAI a anunţat joi seara că, în urma testelor efectuate în regim de urgență, a rezultat că bărbatul aflat în custodia Administrației Naționale a Penitenciarelor nu este infectat cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Cristina Enache, purtătorul de cuvânt al ANP, anunţă într-un comunicat de presă că, în baza concluziilor, va fi întocmit şi înaintat un raport ministrului justiţiei, conform dispoziţiei acestuia, cu detalierea aspectelor constatate.

„Cu privire la deţinutul implicat, a fost dispusă măsura prezentării acestuia, de îndată, la sediul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, în vederea efectuării examenelor medicale de specialitate, declaraţiile deţinutului fiind contradictorii în ceea ce priveşte eventualitatea unei infectări cu COVID-19„, precizează sursa citată.

Între timp, autoritățile au anunţat că, dacă deţinutul suspect de coronavirus va fi pozitiv, contacții acestuia vor fi izolați și se vor dezinfecta sălile de judecată. Şedinţele de judecată de la secţiile penale ale Tribunalului Bucureşti au fost suspendate joi, după ce un inculpat a declarat că ar fi fost suspect de coronavirus. Persoana arestată a stat ore bune în instanţă şi în boxa arestaţilor, deşi anunţase că este suspectată de a fi infestată cu virusul chinezesc.

Şedinţele de judecată de la secţiile penale au fost suspendate doar după ce un magistrat a constatat că în sală a fost adus un inculpat care ar fi fost suspect de coronavirus, care a prezentat un document medical care atestă acest lucru.