Guvernul PSD și Liviu Dragnea sunt total izolați de Europa. Liderii socialiști nici nu au vrut să audă de o întâlnire cu șeful Camerei Deputaților și cu Viorica Dăncilă. Socialiștii europeni, în frunte cu Frans Timmermans, sunt prezenţi la Sibiu, cu ocazia summitului european, dar nici nu vor să audă de liderii PSD. Aceștia au refuzat întâlnirea cu Dragnea și Dăncilă, în ciuda insistenţelor premierului român, anunță adevarul.ro.

Pe lângă cei cinci premieri socialişti care participă la reuniunea informală a Consiliului European (Spania, Portugalia, Suedia, Slovacia şi Malta), la Sibiu e prezent şi prim-vicepreşdintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care nu va participa la summit, ci doar la discuţia cu colegii săi din aceeaşi familie politică. Calitatea de membru al Comisiei Europene nu-i oferă lui Timmermans dreptul de a participa la şedinţele Consiliului European, reuniunea şefilor de stat şi de guvern din UE.

}n condițiile în care România e printre puţinele ţări, şase la număr, cu guvern socialist, liderii de stânga din UE au refuzat întâlnirea cu Liviu Dragnea şi cu premierul Viorica Dăncilă. Surse diplomatice spun că Viorica Dăncilă a insistat să fixeze o întâlnire cu socialiştii europeni, dar a fost refuzată. Dragnea va fi prezent la marele miting PSD din Iaşi chiar în timp ce liderii de stânga vor discuta la Sibiu despre strategia pentru alegerile europarlamentare, mai spune sursa citată.