Liviu Dragnea este în stare de șoc după ce au apărut informații legate de cât a plătit atât el, cât și Călin Popescu Tăriceanu, pentru lobby în America. Sumele sunt amețitoare iar, în final, nu au adus nimic concret.

Potrivit documentelor postate pe site-ul Departamentului de Justiție al SUA, citate de digi24, Călin Popescu Tăriceanu a plătit servicii de lobby și consultanță anul acesta în America în valoare de 50 de mii de dolari și 170 de mii de euro. Același site  apare și un contract încheiat de PSD pentru Liviu Dragnea în vederea obținerii unei întâlniri cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, și a unor interviuri la CNN.

Contractul PSD a fost încheiat cu compania Madison & Company LLC, contra sumei de 100 de mii de dolari. Documentul s-a dovedit ulterior că nu l-a ajutat pe Liviu Dragnea. Întâlnirea cu Mike Pence nu a avut loc niciodată, iar în luna februarie a acestui an, când, probabil cu ajutorul consultanților, obținuse o invitație la ceremonia Micului Dejun cu Rugăciune din SUA, la care participau și Pence și Trump, nu a mai plecat, susține sursa citată.

Călin Popescu Tăriceanu a obținut însă o întrevedere cu vicepreședintele Mike Pence. Întrevederea a avut loc în 10 aprilie, exact ziua în care, după această mare reușită, ALDE a semnat cu aceeași companie de lobby un al doilea contract, în valoare de 170 000 de euro, pentru servicii de consultanță politică.