"Aşa cum am mai spus în permanenţă, mă consider nevinovat. Cu toate astea, am luat act de decizia instanţei de astăzi şi i-am prezentat prim-ministrului demisia din funcţia de ministru al Dezvoltării. De asemenea, l-am informat că luni va fi pe masa Biroului Permanent Naţional mandatul meu de preşedinte executiv. Recunosc că nu înţeleg care a fost sau care va fi motivarea deciziei de astăzi, este o decizie pe care o respect, e o decizie a instanţei. În schimb, rămân valabile întrebările pe care mi le-am pus: cum se mai poate face campanie în România, în condiţiile în care prezenţa la vot poate fi considerată folos necuvenit", a spus Dragnea la sediul central al PSD.

În opinia acestuia, "există un precedent periculos" pentru oricine doreşte să facă acum campanie electorală la orice nivel, precedent care 'poate afecta democraţia şi libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii să vină la vot.

"Şi poate apărea în mentalul colectiv că prezenţa la vot poate fi ceva greşit sau condamnabil", a afirmat Dragnea.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat vineri pe ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul 'Referendumul', cu un termen de încercare de trei ani.

Ceilalţi 74 de inculpaţi din dosar au fost fie achitaţi, fie condamnaţi la închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă. AGERPRES