Consiliul Concurentei a amendat Orange România şi Vodafone România cu 63 milioane de euro la începutul lui 2011, pentru abuz de poziţie dominantă. Orange a fost amendată cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,5 milioane de euro.

În cazul Orange, Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea de anulare a deciziei, în timp ce în dosarul cu Vodafone a respins acţiunea ca neîntemeiată. Vodafone a făcut recurs.

Investigaţia Consiliului Concurenţei a fost declanşată în anul 2006, ca urmare a unei plângeri depusă de Netmaster Communications SRL şi a avut ca obiect un posibil abuz de poziţie dominantă săvârşit de către Orange, Vodafone şi Romtelecom pe piaţa serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile în propria reţea publică de telefonie. Netmaster Communications a reclamat că o parte dintre apelurile internaţionale ale clienţilor săi fuseseră blocate de Orange, Vodafone şi Romtelecom. În prezent, Netmaster Communications nu mai există, fiind radiată.

Astăzi, ÎCCJ a retrimis dosarul Vodafone spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti. Decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie este motivată de existenţa unor vicii de procedură în privinţa sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti.