Ca in fiecare an, KFC si Pizza Hut se implica activ, in luna octombrie, in programul World Vision “Vreau in clasa a noua”. Proiectul are ca obiectiv sprijinirea absolventilor de gimnaziu din mediul rural care, din cauza dificultatilor financiare, se afla in imposibilitatea de a-si continua studiile.

Statisticile arata ca, în 2008, doar 50% dintre elevii din mediul rural au urmat un liceu, cu 25% mai puţin decât în 2007.

Copiii inclusi in programul “Vreau in clasa a noua” sunt selectati in functie de rezultatele scolare, visul fiecaruia dintre ei fiind sa obtina, prin educatie, sansa la o viata mai buna. Sprijinul oferit copiilor consta intr-o bursa lunara care acopera cheltuieli de hrana, cazare, transport si rechizite, in functie de necesitatile fiecaruia.

Este pentru al doilea an consecutiv cand restaurantele KFC si Pizza Hut se alatura programului “Vreau in clasa a noua”. Sub deviza “Doneaza un leu, cladeste viitorul meu”, oricine este invitat sa doneze un leu in orice restaurant Pizza Hut sau KFC din tara in perioada 1-31 octombrie, fara a fi conditionat de achizionarea unui produs.

Fiecare client care doneaza un leu are posibilitatea de a participa, in luna octombrie, la o tombola saptamanala, al carei premiu consta intr-un meniu gratuit in restaurantul in care a facut donatia. 

World Vision Romania este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy. Este concentrata asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii.