Lucrurile stau cu totul altfel în cazul programul „Vreau în clasa a 9-a”, susţinut de World Vision România, unde 70% dintre liceenii din mediul rural parte din program au fost admişi la facultate anul acesta, conform unui comunicat.

„Deşi în ultimele două decenii a crescut semnificativ numărul absolvenţilor din învăţământul universitar, ţara noastră încă se plasează mult sub media europeană în ceea ce priveşte ponderea persoanelor cu studii superioare din totalul populaţiei (26% în 2017, faţă de media UE de 40%). În plus, angajatorii spun că absolvenţii care intră pe piaţa forţei de muncă au competenţe prea teoretice şi că acestora le lipsesc adesea competenţele non-tehnice esenţiale, printre care se numără soluţionarea problemelor, munca în echipă şi comunicarea, conform Raportului de ţară din 2019, realizat de Comisia Europeană”, scrie în comunicat.

Au fost înscrişi în acest an şcolar peste 700 de elevi de liceu

În programul „Vreau în clasa a 9-a” al Fundaţiei World Vision România au fost înscrişi în acest an şcolar peste 700 de elevi de liceu, dintre care 147 au dat examenul de bacalaureat.

De asemenea, după sesiunea de bacalaureat din august, promovabilitatea liceenilor din program a crescut la 94,61%, iar aproape două treimi dintre aceştia au obţinut note peste 8,00, cea mai mare medie fiind de 10 pe linie.

Trebuie menționat că peste 70% dintre liceenii care au luat examenul de bacalaureat au fost admişi la o formă de învăţământ superior, iar facultăţile la care au fost admişi acoperă o paletă foarte largă: de la Medicină, la Chimie, Psihologie, Politehnică, Informatică, Geografie, Finanţe, Inginerie şi Management în Agricultură, Litere, Sociologie.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii.