Noul preşedinte a decis să ia măsuri împotriva serviciilor de informaţii americane, pe care le-a acuzat că transmit presei informaţii confidenţiale, susţin postul CNN şi publicaţia The New York Times, citate vineri de cotidianul El Pais. 

Conform informaţiei publicate de cele două media americane (care s-au evidenţiat prin ostilitatea lor faţă de Trump), în fruntea acestei operaţiuni de curăţenie în serviciile secrete liderul de la Casa Albă doreşte să-l pună pe Stephen A. Feinberg, un multimilionar aparent fără tangenţă cu problemele de securitate naţională, dar în care Trump are o încredere totală. 

O asemenea mişcare ar agrava confruntarea dintre liderul de la Casa Albă şi serviciile de informaţii pe care el le acuză că nu îi sunt loiale şi că acţionează împotriva lui lăsând să se scurgă în presă informaţii potenţial compromiţătoare. Această confruntare între Trump şi servicii, observată încă din timpul campaniei electorale, nu a încetat nici după învestirea sa în funcţie. Aproape zilnic apar noi dezvăluiri care merg toate în aceeaşi direcţie. 

Conform The New York Times şi CNN, aceste servicii ar fi ajuns chiar să ascundă faţă de preşedinte unele informaţii sensibile, de teama că el le-ar putea dezvălui mai departe unora care nu trebuie să le afle, fiind avută aici în vedere şi suspiciunea privind relaţiile cu Rusia pe care le-ar avea unii dintre membrii anturajului său, după cum sugerează exemplul fostului consilier pentru securitate naţională Michael Flynn. 

O eventuală detaşare a lui Stephen A. Feinberg într-un post în fruntea serviciilor secrete americane, informaţie care nu este confirmată oficial, este văzută de cei afectaţi precum venirea unui cenzor. Acesta ar putea încerca să impună în respectivele structuri punctele de vedere prezidenţiale şi să reducă discrepanţele semnificative dintre conţinutul rapoartelor acestor servicii şi viziunea lui Trump asupra lumii.

AGERPRES