Cu peste 85.000 de morți și mai mult de 36 de milioane de şomeri în mod oficial Statele Unite sunt cea mai afectată țară de pandemie, iar Washingtonul acuză China că a permis răspândirea coronavirusul, iar mai recent că încearcă să fure informații despre vaccinul la care lucrează oamenii de știință.

Secretarul de stat Mike Pompeo a arătat ieri într-o declarație că activitățile de piraterie cibernetică ale Chinei sunt o continuare a acțiunilor contraproductive ale sale de pe parcursul pandemiei de COVID-19.

„Statele Unite condamnă încercările actorilor cibernetici afiliați cu Republica Populară Chineză de a furat proprietate intelectuală și date legate de cercetare a privind COVID-19”, a transmis Mike Pompeo.

Avertizarea FBI

FBI şi Agenția Cibernetică a Departamentului Securității Naționale avertizaseră cu o zi înainte că hackeri sprijiniți de guvernul chinez încearcă să pirateze instituțiile americane care lucrează la dezvoltarea de vaccinuri și tratamente pentru COVID-19.

China continuat să răspândească dezinformare, ceea ce a exacerbat pericolele acestei crize de sănătate – se mai spune declarația secretarului de stat.

În cel privește, președintele Trump a semnalat ieri într-un interviu pentru televiziunea Fox News o continuare a deteriorării relațiilor sale cu China în legătură cu noul coronavirus. El a afirmat că nu are niciun interes de a vorbi acum cu președintele Xi Jinping și, mai mult, a sugerat chiar că ar putea tăia relațiile cu Beijingul