Este doliu uriaș în lumea filmului și a teatrului. Celebra actriță Barbara Jefford care a marcat generații întregi prin prestația sa, a încetat din viață. Barbara Jefford este una dintre cele mai cunoscute actriţe britanice de teatru şi film.

Marea stea a filmului a murit la vârsta de 90 de ani. În cei 70 de ani de carieră, aceasta a jucat pentru Royal Shakespeare Company, National Theatre şi The Old Vic, potrivit News.ro.

Barbara Jefford a jucat şi în producţii de televiziune şi cinematografice ca „The Saint” (1997), regizat de Phillip Noyce, „The Ninth Gate” (1999) al lui Roman Polanski şi „Philomena” (2013) al lui Stephen Frears.

În 1968, a primit un trofeu BAFTA pentru interpretarea din „Ulysses”.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, United Agents a transmis: „Pe parcursul unei extraordinare cariere de 70 de ani, Barbara a onorat ecranul, în cadrul televiziunii şi filmului, dar pe scenă se simţea cu adevărat acasă”.

Şi celebra actriţă britanică Diana Rigg a încetat din viaţă recent

Această veste tristă vine la puțin timp după un alt anunț trist. Este vorba de decesul unei alte mari stele a filmului. Este cea care a marcat mai multe generații prin rolurile sale magistrale. Este vorba despre actriţa britanică Diana Rigg. Aceasta a devenit celebră prin mai multe roluri fabuloase. A cunoscut celebritatea datorită rolului din serialul TV cult din anii ’60 ”The Avengers” şi a făcut parte din distribuţia seriei ”Game of Thrones”, a murit la vârsta de 82 de ani, relata BBC pe 10 septembrie, citat de Reuters.

Cu o îndelungată carieră în teatru, Diana Rigg s-a remarcat de asemenea în filmul ”On Her Majesty’s Secret Service” din seria ”James Bond”, în care personajul său se căsătoreşte cu spionul britanic.

Diana Rigg a murit acasă, în prezenţa familiei sale, a relatat BBC care citează agentul actriţei. ”A murit liniștită, devreme, în această dimineață. Era acasă cu familia ei, care a cerut discreție în acest moment dificil”, a declarat un reprezentant al artistei, citat de BBC News.