Este vorba despre jurnalistul Lorenzo Soria, preşedintele Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (HFPA), organizaţie care acordă Globurile de Aur. Potrivit Variety, acesta a încetat din viață la vârsta de 68 de ani, notează news.ro.

Un membru al familiei a anunțat că Soria a murit vineri, în casa lui din Los Angeles, însă cauza decesului nu a fost dezvăluită.

Lorenzo Soria s-a născut în Argentina, a petrecut mai mulţi ani în Italia, unde a fost jurnalist la săptămânalul L’Espresso. Din 1988, a lucrat pentru cotidianul La Stampa.

Industria de la Hollywood, o pasiune

Din anul 1982 acesta a locuit în Los Angeles și s-a reprofilat, scriind despre politică, tehnologie şi societate, dar şi despre Hollywood şi industria divertismentului.

De asemenea, el făcea parte din HFPA din 1989 și a fost membru timp de 24 de ani, iar în perioada 2003 – 2005 şi 2015 – 2017 a fost preşedinte al Asociaţiei. În ultimii doi ani, a fost preşedinte al consiliului director. Anul trecut, el a fost din nou ales preşedinte.

„Lorenzo a fost un îndrăgit membru al industriei divertismentului şi al comunităţii de la Hollywood”, a transmis HFPA.

În iunie 2019, Lorenzo era extrem e fericit pentru faptul că a fost ales din nou în funcția de președinte.

„Este un privilegiu să fiu din nou ales preşedinte al Hollywood Foreign Press Association. Sunt nerăbdător ca, împreună cu colegii din HFPA, să continui misiunea organizaţiei de a recunoaşte cele mai bune realizări în film şi televiziune, introducând următoarea generaţie de naratori.

Nu am fost niciodată mai mândru de viitorul organizaţiei noastre”, spunea Lorenzo la vremea aceea.