Tragedie fără precedent în Europa. Nathalie Maillet, director executiv al Circuit de Spa-Francorchamps din Belgia, a fost ucisă de soțul ei în casa sa din Gouvy, Luxemburg, relatează RTL.

Potrivit sursei citate, Maillet era așteptată să se prezinte la evenimentul Ypres Rally din Campionatul Mondial de Raliuri duminică, 15 august. Când nu a sosit, autoritățile au început să o caute. Au găsit pe Maillet, dar și o altă femeie ucisă chiar în casa acesteia. Rapoartele inițiale susțineau că soțul lui Maillet le-ar fi ucis pe amândouă înainte de a se sinucide. Se pare că acesta a recurs la acest gest din cauza geloziei, dar nu este exclusă nici ipoteza unor neînţelegeri de timp financiar.

Melchior Wathelet, președintele Spa-Francorchamps, a confirmat informața către RTL.

„Suntem supărați, evident. Toate gândurile noastre în primul rând merg către familia Nathalie, către rudele ei. Pentru cei care o cunosc, circuitul face parte integrantă din familia ei. Aici îi plăcea să fie, aici îi plăcea să-și petreacă timpul și este adevărat că astăzi, viața echipelor, în ciuda frumoasei petreceri WRC, este grea.

Doliu imens. Nathalie Maillet, ucisă de propriul soț

Este o zi dificilă, o zi dureroasă și suntem cu toții îndurerați astăzi pentru ceea ce s-a întâmplat. Este adevărat că un astfel de eveniment, fără Nathalie, este cu greu posibil și, din păcate, se întâmplă astăzi. Trebuia să fi fost o petrecere frumoasă și totuși, am primit cu adevărat o lovitură.

Era cineva care avea într-adevăr curse de mașini în vene. ADN-ul ei era curse de mașini, proiecte, ambiție pentru circuit. Și ea a vrut ca acest circuit, care este cel mai frumos din lume, să fie și mai mult. Și ea a avut proiecte.

Am vorbit cu echipa, am vorbit cu iubitorii de raliuri și trebuie să continuăm să o facem să trăiască aici. Ea este acolo, s-a întruchipat în circuit, este angajată în circuit. Trebuie să continuăm să trăim așa cum și-ar fi dorit ea. A avut proiecte frumoase, trebuie să le ducem la bun sfârșit. Întotdeauna va exista această mică parte a lui Nathalie în circuit. Este o zi grea”, a precizat președintele Spa-Francorchamps.

Amintim faptul că Nathalie Maillet conducea Spa-Francorchamps de cinci ani, din iunie 2016. Rapoartele actuale sunt încă neclare. Despre cealaltă femeie nu se știu încă detalii dacă ar fi o prietenă de-a acesteia, sau o amantă.

Tot ce se știe până în prezent este faptul că soțul lui Maillet, Franz Dubois, le-ar fi ucis prima oară pe cele două femei, apoi a întors arma către el.