România este în doliu. Unul dintre cei mai cunoscuți actori din țara noastră s-a stins din viață. Apropiații acestuia au făcut teribilul anunț.

Doliu uriaș în România!

Este vorba despre actorul George Voinese. Cei de la Teatrul Regina Maria din Oradea au dat teribila veste. Viața culturală este mai săracă după ce George Voinese a fost răpus de o boală nemiloasă. Actorul George Voinese a murit după o perioadă în care a avut mari probleme de sănătate.

Apropiații și cunoscuții au rămas șocați de teribila veste. „Cu multă tristețe și făcând o reverență adâncă ne luăm rămas bun de la colegul nostru, actorul George Voinese. A plecat dintre noi acum, după ce a luptat cu boala multă vreme… Cuvintele nu sunt îndeajuns pentru a exprima durerea pe care o resimțim în acest moment.

Amintirea sa va dăinui mereu în sufletele tuturor, iar fiecare răsunet de gong va purta în muzica sa puțin din vibrația spiritului său. Actor, poet, visător, dar înainte de toate un om bun, cu o blândețe aparte, așa cum lumii acesteia rar îi este dat să vadă. Îi vom simți cu toții lipsa: colegi și spectatori deopotrivă.

Vă mulțumim, domnule Voinese, pentru fiecare zâmbet, lacrimă, trăire, cuvânt! Teatrul orădean este mai bogat astăzi pentru că v-a avut și mai sărac pentru că nu vă mai are. Dar acolo, sus, printre stele, în infinitul care v-a fascinat atât de mult, să duceți mai departe emoția.

George Voinese s-a născut în data de 17 octombrie 1952 în Oltenia. Numele său vine de la comuna Voineasa, de unde se trage.

A absolvit Institutul de Teatru Târgu-Mureş în 1982 și „a venit la Oradea ca tânăr absolvent unde, cu o pauză de „rătăcire”, așa cum îi plăcea lui să îi spună, a rămas până la sfârșit”, a spus Elisabeta Pop, fost secretar literar al teatrului.  Fișa sa de creație cuprinde roluri numeroase și felurite, care l-au transformat într-un actor iubit de către public”, au scris foştii lui colegi, pe pagina de Facebook a Teatrului Regina Maria.

„Georgică, îți mulțumesc pentru prietenia și colegialitatea ta, Dumnezeu să te aibă în pază, să scrii versuri frumoase cu îngerii, of:(”, a scris un cunoscut pe Facebook.