Doliu uriaș în lumea sportului! S-a stins o adevărată legendă. A făcut istorie

Viktor Saneev, fostul atlet georgian și triplu campion olimpic la triplusalt, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Comitetul Olimpic din Georgia, cel care a și anunțat decesul, a mai spus că acesta a murit în Sydney, Australia.

De asemenea, vicepreședintele Comitetului Olimpic georgian a mai spus că fostul atlet se mutase în Australia în anii 90 pentru a începe o carieră de antrenor.

„Saneev se mutase în Australia în anii ’90 pentru a începe o carieră de antrenor, dar şi-a dorit întotdeauna să se întoarcă în Georgia”, a spus vicepreşedintele Comitetului olimpic georgian, Elgudja Berişvili, citează agenția de presă EFE.

Elgudja Berişvili a mai anunțat că forul olimpic georgian va organiza un eveniment în memoria fostului atlet Viktor Saneev.

Cine a fost Viktor Saneev

Presa internațională relatează că Viktor Saneev a cucerit aurul la triplusalt la Jocurile Olimpice de la Ciudad de Mexico din anul 1968, de la Munchen în anul 1972 și de la Montreal în anul 1976.

În plus, regretatul fost atlet este singurul din istorie care a reușit această performanță, aceea de a fi medaliat cu aur la triplusalt.

Un alt triplu campion olimpic a murit

Este doliu și în lumea sportului rusesc după ce voleibalistul Vadim Hamutskici, campion mondial şi triplu medaliat olimpic cu echipa sa naţională, a încetat din viaţă pe 31 decembrie, la vârsta de 52 de ani, a anunţat sâmbătă Federaţia Rusă de Volei (VFV) într-un comunicat publicat pe site-ul său.

El a câştigat Cupa Mondială din 1999 cu Rusia, înainte de a câştiga trei medalii olimpice consecutive.

La Sydney, în 2000, Rusia s-a mulţumit cu argintul, pierzând în finala împotriva Serbiei, apoi Rusia a reuşit să revină la Atena şi apoi la Beijing pentru a lua bronzul după o eliminare de fiecare dată în semifinală. Vadim Hamutskici a antrenat echipa rusă de volei Belgorod.

Lumea sportului marcată de tragedii

Recent și sportul românesc a trecut prin mai multe tragedii, după moartea lui Bela Sarosi, campion cu echipa de raliuri ITA Cluj în 1983. Acesta a fost unul dintre marii iubitori ai sportului auto, scrie Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Regretatul Bela Sarosi a fost „campion cu echipa de raliuri ITA Cluj în 1983, cu numeroase clasări pe podium și cu participări de seamă în cadrul lotului național de raliuri.”

„Astăzi din păcate ne-a părăsit Bela Sarosi, unul din marii iubitori ai sportului auto ce a trecut alături de lista de campioni în lumea veșnică a sportului auto! Pasionat de lumea sportului cu motor de o viață, acesta a trăit si a slujit cu cinste pasiunea pe care a îndrăgit-o atât de mult fiind campion cu echipa de raliuri ITA Cluj în 1983 , cu numeroase clasări pe podium și cu participări de seamă în cadrul lotului național de raliuri. Dumnezeu să îl odihnească în pace în raiul curselor!”, a scris Federația Română de Automobilism Sportiv pe Facebook.