Doliu uriaş în lumea muzicii! Un muzician de legendă a încetat din viaţă, la şapte ani după fratele său.

A murit unul dintre fondatorii The Everly Brothers, singurul rămas în viaţă

Este vorba despre muzicianul american Don Everly. Acesta a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani, la şapte ani după decesul fratelui său, Phil.

Cei doi sunt fondatorii celebrei formaţii rock’n’roll The Everly Brothers, iar împreună au lansat nu mai puţin de 21 de albume de studio.

Don Everly a murit sâmbătă în locuinţa sa din Nashville, potrivit Contactmusic.com, preluat de Agerpres.

“Cu imensă tristeţe şi regret anunţăm trecerea în nefiinţă a lui Isaac Donald Everly, astăzi. În urma sa rămân soţia Adela, mama Margaret, copiii Venetia, Stacy, Erin şi Edan, nepoţii Arabella, Easan, Stirling, Eres, Lily şi Esper”, se menţionează într-un mesaj publicat pe pagina de Instagram a trupei Everly Brothers.

Don Everly şi-a exprimat recunoştinţa pentru faptul că şi-a putut trăi visul

Un reprezentant al familiei a declarat pentru Los Angeles Times că “Don s-a ghidat în viaţă după cum i-a dictat inima” şi şi-a “exprimat recunoştinţa pentru faptul că a avut capacitatea de a-şi trăi visul… alături de sufletul său pereche, soţia sa, Adela, şi pentru că şi-a făcut cunoscută muzica”.

Don şi fratele său, Phil, au lansat albumul lor de debut în 1957, urmat semnarea unui contract cu Warner Bros. Records, în 1960.

The Everly Brothers s-a remarcat în special cu hiturile “Wake Up Little Susie”, “Bye Bye Love”, “All I Have to Do Is Dream” şi “Problems”.

Formaţia este inclusă în Rock and Roll Hall of Fame

Formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1986, alături de Buddy Holly, Elvis Presley şi Chuck Berry.

Don a fost inclus în Musicians Hall of Fame and Museum (MHOF) din Nashville în 2019, fiind recompensat cu premiul “Iconic Riff” pentru interpretarea sa la chitară ritmică în secvenţa introductivă a melodiei de succes “Wake Up Little Susie” din 1957.

Fratele lui Don, Phil Everly, a încetat din viaţă în 2014 în urma unei afecţiuni pulmonare, la vârsta de 74 de ani.

 

 

Sursă foto: Dreamstime