Doliu uriaș în România. Selecţionerul echipei naţionale feminine de fotbal Under-19 a României, Florin Bugar, a decedat, joi dimineaţa, din cauza COVID-19, la doar 48 de ani, potrivit un comunicat publicat pe site-ul FRF.

Bugar, care era şi antrenorul echipei Piroş Security Arad, din Liga I feminină, a fost depistat pozitiv la testarea COVID-19 din 8 octombrie. Starea sa s-a agravat pe parcursul zilelor, fiind diagnosticat şi cu encefalită de etiologie COVID.

De-a lungul carierei sale, Florin Bugar a antrenat echipele de băieţi şi fete ale clubului CFR Timişoara, echipa Piroş Security Arad şi echipele naţionale de junioare ale României.

”Veste tragică, atât pentru echipa noastră, cât şi pentru întreg fotbalul feminin. Din păcate în noaptea de 22 octombrie 2020, la ora 01:30, antrenorul Florin Bugar a pierdut cel mai important meci, cel cu viaţa. În cariera sa a mai antrenat echipa de băieţi dar şi cea de fete la CFR Timişoara, Echipa Naţională feminină a României sub 19 ani. Întreg staff-ul şi jucătoarele sunt alături familiei şi transmit sincere condoleanţe”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a echipei arădene.

Starea sa se agravase în ultimele zile

Antrenorul în vârstă de 50 de ani a fost internat în urmă cu mai bine de o săptămâna după ce a fost infectat cu coronavirus. Florin Bugar era diagnosticat cu encefalită și diabet, iar starea să s-a agravat în ultimele zile. În ciuda eforturilor făcute de medici, Bugar s-a stins noaptea trecută în jurul orei 1.30.

Teribilă veste a fost anunțată de clubul la care antrena, Piros Security Arad.

„Din păcate în noaptea de 22 Octombrie 2020 la ora 01:30 antrenorul Florin Bugar a pierdut cel mai important meci, cel cu viață. În carieră să a mai antrenat echipa de baieți dar și cea de fete la CFR Timișoara, Echipa Naționala feminină a României sub 19 ani .Întreg stafful și jucătoarele sunt alături familiei și transmit sincere condoleanțe. Mulțumim Prof pentru toată implicarea , rezultatele și pentru tot ce ne-ați învățat. NU TE VOM UITĂ NICIODATĂ! „, a transmis clubul arădean pe pagină să de Facebook.

Bilanț COVID-19 miercuri

Până miercuri, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  137.835 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 6.065 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în România. În intervalul 20.10.2020 (10:00) – 21.10.2020 (10:00) au fost raportate 69 de decese