A murit fostul mare portar Florin Oprea

Doliu în lumea fotbalului! Fostul portar Florin Oprea, titular al echipei Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaștrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a murit marți, pe 23 aprilie.

Tristul anunț a fost făcut pe pagina de Facebook a clubului.

”Florin Oprea, fostul mare portar al ‘Campioanei Unei Mari Iubiri’ şi ambasador al Ştiinţei, a plecat dintre noi în această dimineaţă. Nu îl vom uita niciodată pe goalkeeper-ul care a apărat poarta Ştiinţei la primul titlu de campioană”, a transmis clubul pe Facebook.

Florin Oprea s-a născut pe 2 ianuarie 1948. A fost portarul echipei Universitatea Craiova între anii 1967 și 1975, după care și-a continuat cariera la Dinamo Slatina.

A avut, de asemenea, șase apariții în echipa națională Under-23 a României, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

A murit Sir Chips Keswick

Amintim că fotbalul mondial a suferit recent o pierdere. Arsenal Football Club din Premier League a comunicat că fostul său președinte, Sir Chips Keswick, a încetat din viață. Aceasta s-a întâmplat în ziua de vineri, 19 aprilie.

Sir Chips Keswick avea 84 de ani. Agenția DPA menționează că el a fost președintele clubului timp de 7 ani, până la demisia sa în 2020.

Arsenal Londra a declarat că a participat la Liga Campionilor și a câștigat Cupa Angliei de trei ori în timpul mandatului lui Sir Chips Keswick.

Clubul subliniază că Sir Chips Keswick a fost întotdeauna un susținător dedicat al echipei și a fost prezent pe stadion toată viața sa, chiar și după ce a renunțat la funcția de președinte.

Keswick a făcut parte din consiliul de administrație al lui Arsenal din 2005. A preluat funcția de președinte în 2013, când a urmat lui Peter-Hill Wood.

În timpul mandatului său de președinte, echipa Arsenal a câștigat Cupa Angliei de trei ori, conform informațiilor furnizate de sursa menționată.

La momentul demisiei sale în mai 2020, Keswick a oferit mai multe declarații. A subliniat că a fost o onoare să fie președinte al acestui prestigios club de fotbal.

De asemenea, a menționat că Arsenal Londra a ocupat întotdeauna un loc special în viața sa. Mai multe puteți citi aici.